Bij YWCC kom je werken omdat je verder durft te kijken dan je academische kennis. Je krijgt echt de vrijheid om creatief te zijn in jouw aanpak. Bij Yes We Can Clinics doen we dingen nét even anders. GGZ-kaders zijn niet ons ding.
Als Behandelcoördinator werk je op ons hoofdkantoor en in het ouderprogramma. Behandelaren werken in de kliniek of in onze intensieve ambulante dagbehandeling. Beiden hebben een bijzondere en belangrijke rol in verschillende fases van de behandeling. Op deze pagina lees je er alles over.
Ben je op zoek naar informatie over werken als Klinisch psycholoog of GZ-psycholoog? ? Klik dan op de functie van jouw interesse of kijk onder 'vakgebieden' in de menubalk.
Behandelaren hebben wekelijks één-op-één sessies met de fellows die zij begeleiden. Zij behandelen maximaal vier fellows tegelijkertijd, zodat iedere fellow de onverdeelde aandacht krijgt die hij/zij verdient. Ga je als behandelaar liever een rondje wandelen met de fellow dan tussen vier muren in gesprek? Het terrein van de kliniek is groot genoeg. En ook nog eens adembenemend mooi. Ook zijn de behandelaren verantwoordelijk voor het individueel behandelplan en aanwezig bij de groepssessies.
De behandelcoördinatoren zijn de verbinders in het 'systeem’ om de fellow heen; ze zijn het eerste aanspreekpunt voor alle betrokkenen. Zowel voor de ouders van de fellow als de huisarts en andere hulpinstanties. Bovendien zijn ze onderdeel van de intake, voeren ze het eindgesprek en coördineren ze de behandeling van de fellows. Ervaren behandelcoördinatoren werken daarnaast ook als behandelaar in het ouderprogramma.
Wil je als behandelcoördinator samen met ouders kijken naar een gezondere aanpak ten opzichte van hun zoon of dochter? Doen! Het is immers jouw taak om het herstel te waarborgen wanneer fellows terugkeren in hun eigen omgeving.
Deze visie is terug te zien in alle aspecten van de organisatie en begint al bij onze manier van praten. Je wordt dan ook geen psycholoog of orthopedagoog genoemd bij Yes We Can Clinics, maar behandelcoördinator of behandelaar. Met deze titel ben je benaderbaar voor onze fellows en hun families. Ben je niet alleen die slimme vrouw of man met een universitaire titel, die wel eens even ervoor gaat zorgen dat ze ‘beter’ worden. Ben je niet de tiende psycholoog die ze in hun leven tegenkomen, maar die bijzondere persoon die hen vooruithelpt in het leven. En daartegenover zijn zij niet ‘de cliënt’, maar ‘de fellow’.
Benieuwd hoe de rol van een behandelcoördinator eruitziet? In onderstaand filmpje vertelt behandelcoördinator Anouk erover.
Yes We Can Clinics werkt volgens een unieke multidisciplinaire aanpak. Alle behandelaren en behandelcoördinatoren werken dan ook nauw samen met andere (ervaringsdeskundige) zorgspecialisten binnen de organisatie. Dagelijks vinden er zogenoemde MDO’s plaats. Dit zijn multidisciplinaire meetings waarin collega’s van verschillende disciplines overleggen over de fellows die in behandeling komen en zijn. Iedereen is hierin gelijkwaardig en samen werken zij met maar één doel: alles voor de fellow.
Collega's Marilene en Sjors vertellen in onderstaande video wat het werken als behandelaar bij Yes We Can Clinics zo bijzonder maakt.
De teams van zowel de behandelcoördinatoren als de behandelaren staan onder leiding van een teamleider. In totaal werken er zo’n 80 mannen en vrouwen in deze functies bij Yes We Can Clinics. De teams zijn jong, creatief en gedreven. Net als de organisatie. Er is ruimte voor vernieuwing, outside-the-box ideeën en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
Vanaf de start van jouw rol als behandelaar of behandelcoördinator doen we er alles aan om van jou een échte Yes We Can’er te maken: je start in de Yes We Can Academy, krijgt onder andere werkbegeleiding en deskundigheidbevordering en er bestaan flink wat opleidingsmogelijkheden.
Als behandelcoördinator of behandelaar bij Yes We Can Clinics kun je écht het verschil maken in het leven van jongeren. Je krijgt namelijk de vrijheid om de behandeling naar eigen inzicht in te richten. Om bepaalde kaders vanuit je opleiding te doorbreken en buiten de lijntjes te kleuren. Alles in het belang van de fellow en zijn of haar familie natuurlijk, zodat zij de behandeling krijgen die bij ze past. En vanzelfsprekend zijn er legio doorgroeimogelijkheden: wanneer het passend en van beide kanten gewenst is, zijn er uiteenlopende opties om naar andere locaties of functies door te groeien.