ADD

ADD

Iedereen kan wel eens niet de aandacht ergens bij houden. Ook zitten we allemaal wel eens in ons eigen wereldje. Bij ADD zijn deze kenmerken zo sterk en vaak aanwezig dat het problemen geeft in het leven van alledag.

Aanmelden voor een intakegesprek

Heeft u een vraag?

Twijfel niet en bel ons op ++31 (0)40 211 0311 (bereikbaar op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur) of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat is ADD?

ADD staat voor Attention Deficit Disorder en betekent ‘aandachtstekortstoornis’. Mensen met ADD verliezen snel de aandacht en kunnen zich moeilijk concentreren. Ook hebben ze vaak problemen met ‘in actie komen’. Zo vinden ze het moeilijk om gericht informatie op te nemen, om vervolgens een taak uit te voeren. Daarnaast kunnen ze snel dingen vergeten, chaotisch en teruggetrokken zijn. Geluiden en indrukken van buitenaf worden minder goed gefilterd, waardoor jongeren met deze aandoening vaak overprikkeld raken.

Effecten van ADD 

Luisteren, concentreren en je niet af laten leiden is voor alle kinderen, jongeren en jongvolwassen wel eens lastig. Wanneer kinderen of jongeren ADD hebben, dan hebben ze hier altijd last van. Hierdoor is het leren op school moeilijker dan bij iemand zonder een aandachtstekortstoornis. Andere mensen hebben vaak het idee dat ze niet bij iemand met ADD doordringen. De jongeren zijn geregeld dromerig en hebben moeite het afmaken van een opdracht. Ook zie je dat ze zich zich terugtrekken in hun eigen wereld en zijn ze gemakkelijk afgeleid. Toch zie je ook dat jongeren met een aandachtstekortstoornis juist helemaal opgaan in één ding (hyperfocus). Hierdoor is het maken en onderhouden van sociale contacten soms lastig. Bij Yes We Can Clinics zien we daarnaast regelmatig dat jongeren met een aandachtstekortstoornis door middel van zelfmedicatie, het roken van cannabis of ander drugsgebruik proberen om rust in hun hoofd te krijgen.

Patrick

Patrick werd behandeld voor zijn gameverslaving, ADD en angststoornis.

Jongeren met ADD

Jongeren met ADD zijn vaak erg druk in hun hoofd en hebben de neiging zich terug te trekken in hun eigen wereld. Ze krijgen vaak te horen dat ze stil, dromerig of ‘passief’ zijn. Het lijkt soms alsof ze niet willen, maar ‘het niet uitvoeren van taken’ is vaak pure onmacht. Ze komen er niet toe, mede door de enorme gedachtestroom die ze hebben.

ADD heeft een enorm effect op de levens van kinderen en jongeren. De grootste problemen doen zich voor met taakgericht werken op school, thuis bij het maken van huiswerk en in de omgang met leeftijdgenoten. Als er dan ook andere problemen bijkomen, zoals een depressie of verslaving, dan kunnen de jongeren in een neerwaartse spiraal terechtkomen.

Regelmatig zien we dat jongeren met ADD door zelfmedicatie, het roken van cannabis of ander drugsgebruik proberen om rust in hun hoofd te krijgen. Bij Yes We Can Clinics bieden we warme en professionele begeleiding. Stap voor stap begeleiden we de jongeren naar een nieuwe, positieve toekomst. In ons nazorgtraject Yes We Do begeleiden we de jongeren verder bij hun herstel en ontwikkeling. Hierbij staat bijvoorbeeld het vinden van een goede levensinvulling centraal.   

Meer weten?

Wilt u meer weten over Yes We Can Clinics of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)40 211 0311 of stuur een bericht via het contactformulier.

Aanmelden voor een intakegesprek

Wilt u iemand die kampt met ADD aanmelden voor een intakegesprek? Vul dan ons aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met u op.

Aanmelden voor een intakegesprek

Waarom het werkt?

Yes We Can Clinics biedt een klinische en een ambulante behandeling, gevolgd door een intensief nazorgprogramma, waarbij onvoorwaardelijke warmte, veiligheid en op het juiste moment confronteren centraal staan. Al onze medewerkers zetten zich iedere dag in om de levens van onze "fellows" een positieve draai te geven. We zijn jaarlijks de oplossing voor honderden jongeren en hun families die compleet zijn vastgelopen in de zorg.

LEES ALLES OVER ONZE UNIEKE AANPAK